İlginç Bilgiler-2

Apollo 11'in Ay'a iniş orjinal kayıtları yanlışlıkla silinir ve üzerine yeni kayıt yapılır.

Eğer yeterli teknolojiye sahip bir teleskop yapılabilseydik ve yeterli büyüklükte bir ayna 22 ışık yılı uzaklığa yerleştirilseydi, Apollo'nun uzayda yaptığı keşifleri önümüzdeki yıl gerçek zamanlı olarak izleyebilirdik.

Ay’da atmosfer olmadığından 1969’da aya giden Apollo 11’in ayak izleri bugün hala ay yüzeyinde durmaktadır.

Ay'a yerleştirilen Amerikan bayrakları, güneşten gelen radyasyon nedeni ile şimdi beyazdır.

Astronotların giydiği kıyafetlerin tanesinin maliyeti 12 milyon dolardır.





1977 yılında, 72 saniye süren ve uzayın derinliklerinden gelen esrarengiz sinyalin kaynağı ve nasıl geldiği bilinmemektedir.

Dünya üzerinde keşfedilmiş en dayanıklı canlı olan Tardigrad, vakumlu uzay ortamında 10 gün hayatta kalabilmektedir.

Ozon deliği küçülmektedir. 2012 senesinde deliğin büyüklüğü, son 10 senedeki tüm değerlerden daha küçüktü.

Dünya'nın çekirdek kısmı 5500 santigrat derece sıcaklıktadır. Bu sıcaklık, Güneş'in yüzey sıcaklığına hemen hemen eşittir.

Dünyadan 10 bin ışık yılı uzakta, 463.000.000.000 kilometrelik bir alana yayılan ve tamamen alkol içeren bir gaz bulutu keşfedilmiştir.

Mars'ta bulunan Olympos Dağı 27 kilometre yüksekliğinde. Yani Everest Dağı'ndan 3 kat daha yüksek. Olympos o kadar yüksek ki, bu dağın zirvesi Mars'ın atmosferi dışına çıkıyor.

Dünyanın kendi etrafında dönme hızı her yüzyılda bir saniyenin binde biri kadar yavaşlıyor. Yani dinazorlar zamanında bir gün yaklaşık 22 saatti.

Evren bizim içimizdedir çünkü biz yıldız tozundan meydana geldik. Evrenin kendisini anlamak için kullandığı bir yöntemiz

Uzayda lazer ışınları görünmez (üzgünüz, Yıldız Savaşları hayranları) çünkü Dünya’da havadaki toz, lazer ışını ışığını gözün içine saçar. 


Gravity filmini seyredenler bilir; teknik olarak uzayda ağlamak imkansızdır. Çünkü yer çekimsiz ortamda gözyaşlarınız yüzünüzden süzülmek yerine havada damlacıklar halinde kalır.



0 yorum:

Yorum Gönder

İlginiz İçin Teşekkür Ederiz..