İnsanlar Yok Olsaydı Dünyaya Ne Olurdu ?

Yıl 2076
İnsanoğlu doğduğu ilk günden beridir dünyayı sömürüyordu. Gelişen teknoloji ile birlikte bilinçsiz kullanım sonucu dünya şuanda zoraki kıtlık çağında. İçilebilecek su oranı neredeyse tükenmek üzere. Atmosferimiz çok incelmiş, güneşten gelen zararlı ışınlar hem insanları hem diğer canlıları hem de yiyecekleri etkilemekte. Cilt kanseri her iki insandan birinde bulunmakta, açlık ve hastalıklar yüzünden ölüm oranları artmakta ve dünya artık yaşanmaz hale gelmektedir. 

İyi haber şu ki dünyanın yok oluşu insanlığın sonunu getirmiyecek. Yıllardır yeni yaşam arayışında olan insanoğlu geliştirdiği teknolojisiyle artık dünyadan göç edebilecek ve yeni gezegenlerinde yaşamlarını sürdürebilecektir. Ne yazık ki ölüm oranlarının yüksek oluşu nüfusu azaltmış olmasına rağmen geride bir çok insan dünyada ölüme terkedilecektir.

Peki dünyayı terkettikten sonra dünyaya ne olacak ? 



İlk bir kaç gün içinde dünyanın elektrik santralleri bakımları yapılmadığı için çalışmıyacak ve dünya yavaş yavaş karanlığa boğulacaktır. Dünyada kendi başlarına bırakılan insanlar ise açlıktan veya hastalıklardan birer birer hayatlarına veda edeceklerdir. Terkedilişten haftalar sonra ise evcil hayvanlar yiyecek birşey bulamıyacak, güçlü olanın kazandığı bir hayat onları bekliyecek. 
İnsanların gidişinden 6 ay sonra vahşi hayvanlar şehirlere inecek birbirlerini avlamaya başlıyacaktır.
1 yıl sonra ise bitkiler şehir içlerinde yeşerecek, beton ve asfaltları delerek büyümeye başlıyacaklardır. Barajlardan su akmıyacağı için sular taşmaya başlıyacak son kalan elektrik santralleride yok olmaya başlıyacaktır. Doğal yollarla çıkan yangınları söndürecek kimse olmayacağından önüne gelen herşeyi yakıp yıkarak ilerlerlemeye devam edecektir.
Terk edelişten 5 yıl sonra yollar görünmüyecek derecede bitkilerle yeşerecek şehir yavaş yavaş doğaya karşı yenilgiyi kabul edecek ve kendini teslim edecektir. Bitki ve hayvan nüfusunda artış görülecek hepsi şehir içine doğru yayılmaya başlıyacak.
İnsanların gidişinden 20 yıl sonra insanlar tarafından tadilatları yapılmıyan beton binalarda dökülmeye başlıyacak, bakımsızlık şehirleri hayalet kasabalara dönüştürecektir. Bazı şehirler su altında kalacak bazıları ise yanarak kül olacaktır. Doğa insanoğlunun kanıtlarını silmeye başlıyacak, şehirler tanınmaz hale gelecektir. 

İnsanların gidişinden 50 yıl sonra..
Unutulmuşluğun izleri en iyi şekilde tasarlanmış yapılarda bile kendini göstermeye başlayacaktır. En sağlam binalar bile yıkılacak, şehirler ormanlara dönecektir. Yüzyıllar sonra ise barajlar basınca dayanamayıp yıkılacak nehirler taşacak ve yer şekilleri değişecektir. 
Binlerce yıl sonra ise dünya yeni bir buzul çağına girecek. Bizden arda kalansa plastik atıklarımız ve Ay'a yaptığımız seyahatler sonunda orda bıraktıklarımız olacak.
Ve artık dünya ait olduğu yaşam şekline dönüşecektir...

Sizce yeni bir gezegene göç edinceye kadar insanoğlu yaşıyabilecek mi ?

Yazımı okuduğunuz için Teşekkür Ederim. Lütfen yorumlarınızı esirgemeyiniz..



12 yorum:

  1. Murat bey yeni yazinizi cok begendim, sonrakini sabirsizlkla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Bu arada sorunuza da cevap veriyim.Bence yasiycak hemde taa ki kiyamete kadar..

    YanıtlaSil
  3. Ben insanın bir şekilde gezegenler arası yolculuğu ve yaşamı bulacağına ve dolayısıyla yaşayacağına inanıyorum.Ama o zamana kadar doğaya bu hızla müdahale edersek göç sefil bir şekilde olacaktır.Hatta bu göç olayı ikinci bir Nuh'un gemisi hadisesi şeklinde bile olabilir... Kaleminize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşüncelerinize katılıyorum dünyayı çok kötü kullanıyoruz. Yorumunuz için teşekkür ediyorum..

      Sil
  4. Fikrimce insanoğlu dünya dışında yaşamı sağlayabilecek :) bu gezegen olabileceği gibi yapay bir uyduda olabilir :) insanlığın sonundan ziyade yapabilicegi için yapılacak :) dünyada kalanlar dünyadan gidenlere trip atacaklar , sonra gelsin gezegen savaşları, star wars obi-wan kenobi skywalker filan :D sonra galaksinin düzenini bozacaz , savaalarin etkileri gezegenlerin uydularin yörüngesi bozacak gezegenler carpslisacak derken hooop insanoğlu başka galaksiler aramaya koyulur :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmıyacak şey değil :)) düşünceleriniz için teşekkür ederim :)

      Sil
  5. Evrenin büyüklüğü ve muhteşemliği karşısında insan.... teknolojiyi ve uygarlığımızı gözümüzde sanki fazla büyütüyoruz bence ne yaparsak yapalım tabiatın el verdiği izin verdiğinden fazlasını yapamayız evreni,uzayı anlamaya çalışan insan hala kendini keşfedebilmiş değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşüncelerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz :)

      Sil
  6. bu yazınızı vidoemda kullanabilrimiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaynak olarak site ismini verdiginiz surece istediginiz yerde kullanabilirsiniz iyi gunler :)

      Sil

İlginiz İçin Teşekkür Ederiz..